Camerasystemen

In de hedendaagse tijd is camera toezicht niet meer weg te denken. Op elke hoek van de straat, in het verkeer, op scholen en in openbare gebouwen zijn camera's aanwezig. Camerasystemen zijn op te delen in 2 varianten, analoge systemen en digitale systemen.

Veelal zijn de de oudere systemen analoge systemen. De nieuwe systemen worden steeds meer uitgevoerd als een digitaal camerasysteem. Deze systemen zijn vaak via internet bereikbaar.
Zeker een meerwaarde voor digitale camerasystemen is dat de beelden via een smartphone weergegeven kunnen worden. je kan dus live meekijken!! De beeldkwaliteit en de mogelijkheden van de digitale systemen zijn ook veelal beter dan de analoge systemen. Vooral bij (persoons) herkenning zijn digitale IP camera's het ultieme uitgangspunt.

Als er tegenwoordig hoge kwaliteit gevraagd wordt waarbij (persoons)herkenning de doelstelling is zal er zeker een digitaal systeem ingezet worden. J. de Groot is erkend partner van Mobotix IP camera's. Mobotix levert hoge kwaliteit IP camera's met Megapixel kwaliteit.
1 Mobotix camera kan tot 4 analoge camera's vervangen! Neem daarbij de mogelijkheid om 360 graden op te nemen. Dat maakt Mobotix tot een top camerasysteem.

Hoe hoger de resolutie, des te gedetailleerder het beeld. Bij de oude analoge techniek bestaat een live beeld uit niet meer dan 0,4 megapixels en een geregistreerd beeld gewoonlijk uit 0,1 megapixels (CIF formaat). Een Mobotix-camera met 3,1 megapixels bevat daarentegen circa 30 keer zoveel details. Daarom zijn grotere beeeldbereiken tot 360-graden panorama's mogelijk, waardoor het aantal camera's en daarmee de kosten worden gereduceerd. Zo kunnen vier rijen in bijvoorbeeld een tankstation met één mobotix-camera in de de gaten gehouden worden, in plaats van met vier traditionele camera's.

Mobotix camera's meer dan alleen kijken..
U ziet het goed, Mobotix camera's zijn meer dan alleen een camera. Met Mobotix camera's is live meekijken via een smartphone of op elke willekeurige computer met internet toegang een mogelijkheid. Maar niet elke camera heeft de functionaliteit om mee te luisteren en mee praten. Door de ingebouwde microfoonen speaker kan er live meegeluisterd worden. Neem daarbij de ingebouwde speaker waarmee het mogelijk is om live mee te praten. Uiteraard zijn deze functionaliteiten ook uit te schakelen.
Deze mogelijkheden en het ultieme beeldkwaliteit maakt Mobotix tot een uniek product met oneindig veel mogelijkheden.

Het volledige concept van Mobotix camera's volstaat ieders wens